ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΦΕΣ

Η Τεχνογνωσία και τα Μέλη μας

Η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της νέφες α.μ.κ.ε αποτελείται από επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας με πολυετή εμπειρία:

·  Τον Πρόεδρο κ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, Νοσηλευτή,με πολυετή προϋπηρεσία όχι μόνο στο Οικοτροφείο «ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ» αλλά και σε πλήθος υπηρεσιών υγείας και ψυχικής υγείας τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και του ιδιωτικού τομέα.Ο Νοσηλευτής κ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ο οποίος υπηρέτησε στο Οικοτροφείο «ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ» τα τελευταία 4 χρόνια ως Προϊστάμενος Νοσηλευτής, έχει εργασθεί ως Νοσηλευτής στην Ψυχιατρική Κλινική του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ειδικών Νοσημάτων για 4 χρόνια και για περίπου ένα έτος σε ιδιωτική Ψυχιατρική κλινική. Έχει πολυετή εμπειρία ως Νοσηλευτής τόσο σε υγειονομικές μονάδες του Ελληνικού Στρατού όσο και σε ιδιωτικά κέντρα νοσηλείας και αποκατάστασης. Επίσης έχει προϋπηρεσία τόσο σε χειρουργεία όσο και σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) καθώς και σε αποστολές υγειονομικών μονάδων των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο εξωτερικό. Η νοσηλευτική του εκπαίδευση και εξειδίκευση σε διάφορους τομείς έχει συντελεστεί εντός των ενόπλων δυνάμεων. Η τεχνογνωσία του ως Νοσηλευτής με την μακρά προϋπηρεσία του σε διαφορετικά υγειονομικά-νοσηλευτικά πλαίσια μεταξύ των οποίων και η ψυχιατρική περίθαλψη και αποκατάσταση είναι πολύ υψηλή.  Όπως και άλλοι επιστήμονες των ενόπλων δυνάμεων (π.χ. Στρατιωτικοί Ιατροί), έχει το νόμιμο δικαίωμα από την υπηρεσία του να εργάζεται παράλληλα και στον ιδωτικό τομέα με την ιδιότητα του Νοσηλευτή.

Την Αντιπρόεδρο κα ΑΛΒΕΡΤΟΥ ΡΩΜΑΝΗ, Κοινωνική Λειτουργό.Είναι απόφοιτος του Τμήματος κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πατρών, εργάσθηκε με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου στο Οικοτροφείο «ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ» και στο Προστατευμένο Διαμέρισμα από 20-4-2015 έως 7-6-2016 και από 2-9-2018 είναι η Κοινωνική Λειτουργός του Οικοτροφείου «ΠΕΡΣΕΑΣ». Επίσης έχει εργασθεί ως Κοινωνική Λειτουργός για ένα έτος στο Οικοτροφείο «ΑΘΗΝΑ» (νυν Οικοτροφείο «ΘΑΛΠΟΣ ΙΙ») της «ΑΜΚΕΕταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και   Ψυχοθεραπείας-Αθηνά” (νυν «ΑΜΚΕ ΘΑΛΠΟΣ-ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ»). Η εμπειρία της και η προσφορά της σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης είναι αξιόλογη ενώ παράλληλα διαθέτει πολυετή προϋπηρεσία ως Κοινωνική Λειτουργός και σε άλλες δομές ψυχικής υγείας όπως σε ιδιωτική νευροψυχιατρική κλινική, κοινωνική και συμβουλευτική υπηρεσία Δήμου, στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με νοητική υστέρηση καθώς και σε ειδικό σχολείο. Συνεπώς διαθέτει μια ευρεία τεχνογνωσία στο αντικείμενό της καθώς η εμπειρία της δεν περιορίζεται μόνο στην διεκπεραίωση των κοινωνικοπρονοιακών αναγκών των ενοίκων αλλά και στην κοινωνικοποίησή τους, τη διασύνδεση με το οικογενειακό τους περιβάλλον, το συντονισμό δραστηριοτήτων και ψυχοκοινωνικών υποστηρικτικών ομάδων με ψυχικά πάσχοντες καθώς και στη διασύνδεση με άλλες Μ.Ψ.Υ. και φορείς της κοινότητας.

Την Γραμματέα κα ΣΩΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, Ψυχολόγο.Η κα ΣΩΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ήταν η  Ψυχολόγος του Οικοτροφείου «ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ» από 1-9-2005 έως 1-9-2018 και του δορυφορικού Προστατευόμενου Διαμερίσματος από τις 13-6-2013 έως 1-9-2018. Από 2-9-2018 είναι η Επιστημονικά Υπεύθυνη και Ψυχολόγος του Οικοτροφείου «ΠΕΡΣΕΑΣ». Είναι υπεύθυνη για τις δραστηριότητες που επικεντρώνονται στους ενοίκους, στις οικογένειές τους και στην κοινότητα. Αξιολογεί τη σφαιρική κατάσταση των ενοίκων σε επίπεδο κλινικό, γνωστικό, κοινωνικών δεξιοτήτων και κάλυψης αναγκών της καθημερινής τους ζωής. Πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές συνεδρίες με τους ενοίκους για αξιολόγηση, ψυχολογική στήριξη και νοητική ενδυνάμωση. Έχει κομβικό ρόλο στη διαμόρφωση και το συντονισμό του προγράμματος ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης των ενοίκων στο οποίο συμμετέχει ενεργά. Η επί σχεδόν 14 συναπτά έτη υπηρεσία και προσφορά της στη Μονάδα καθιστά την υψηλού βαθμού  τεχνογνωσία της στο συγκεκριμένο αντικείμενο  αδιαμφισβήτητη.

 Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφίας- Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας (κατεύθυνση Ψυχολογίας) του ΕΚΠΑ και πτυχιούχος Ψυχολόγος του Προγράμματος Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διαθέτει Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Ψυχολόγου. Έχει ολοκληρώσει τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία και συμμετέχει σε συνεχιζόμενη εκπαίδευση στην Συστημική Ψυχοθεραπεία.

 

Τον Ταμία κ. ΑΓΙΑ. ΓΟΥΖΑΡΗ, Ψυχίατρο.

Ο Ψυχίατρος κ. ΑΓΙΣ Α. ΓΟΥΖΑΡΗΣ, έχει πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και ειδικεύθηκε στην Ψυχιατρική στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αξιοσημείωτη ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα στο αντικείμενο αυτό. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην επιστημονική διεύθυνση και διοίκηση Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στεγαστικού τύπου(από 1-1-2007 Επιστημονικά Υπεύθυνος και Ψυχίατρος στο Οικοτροφείο «ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ» και από 1-10-2007 έως 30-6-2018 Επιστημονικά Υπεύθυνος και Ψυχίατρος στο Οικοτροφείο «ΘΑΛΠΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» του Προγράμματος Ψυχαργώς), Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας (Ψυχίατρος στην Κινητή Μονάδα Ψυχιατρικής Περίθαλψης Υπαίθρου Νομού Φωκίδας και Επιστημονικά Υπεύθυνος στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Βορειοανατολικών Κυκλάδων) καθώς και  πολυετή εργασιακή εμπειρία σε ευρύ φάσμα δομών πρωτοβάθμιας και κοινοτικής ψυχικής υγείας, μεταξύ των οποίων, εθελοντής εξωτερικός συνεργάτης Ψυχίατρος του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα-Καισαριανής επί 13 χρόνια. Από το Σεπτέμβριο 2018 είναι Ψυχίατρος εξωτερικός συνεργάτης στο Οικοτροφείο «ΠΕΡΣΕΑΣ».

Το αναλυτικό βιογραφικό του σημείωμα κατατίθεται στο ξεχωριστό έντυπο για τον προτεινόμενο Επιστημονικά Υπεύθυνο.

Το μέλος κα ΓΡΑΝΔΙΚΗ ΜΑΡΙΑ, Φροντίστρια Γενικών Καθηκόντων.Η κα ΓΡΑΝΔΙΚΗ ΜΑΡΙΑ είναι εκ των αρχαιοτέρων εργαζομένων  στο Οικοτροφείο «ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ», με συνεχόμενη προϋπηρεσία, ως Φροντίστρια Γενικών Καθηκόντων, από 15-7-2004 έως σήμερα. Γνωρίζει άριστα τους ενοίκους και τη συνολική λειτουργία του Οικοτροφείου από την ίδρυσή του έως σήμερα. Τόσο η γνώση του αντικειμένου της όσο και η προσφορά της στο Οικοτροφείο και το Προστατευμένο Διαμέρισμα όλα αυτά τα χρόνια είναι απαράμμιλη. Διαθέτει πολυετή προϋπηρεσία ως αποκλειστική νοσοκόμα πριν την πρόσληψή της στο Οικοτροφείο.